Saturday, June 4, 2011

ivf/icsi - adakah?

hari ni hari ke-26 selepas ET.sejak dari semalam, tekak ummi rasa tak sedap.tapi makan masih ok.takde rasa nak muntah alhamdulillah.sebab i need my appetite so that i can eat healthily inshaallah...

semenjak ET ummi memang tak buat kerja rumah.walid yg banyak tolong.memang rasa helpless sangat sebab hakikatnya ummi boleh je nak buat cthnya basuh baju or sidai baju.cuma bila fikirkan semua tu kerja2 berat, ummi kena pasrah la.serahkan semua pada walid.don't want to risk anything....

even masak pun ummi buat dgn pertolongan walid.mcm angkat periuk yg berat ke.etc.kadang walid buat sorang kerja kat dapur dari a sampai z.alhamdulillah walid sporting sangat...*thank u dear

tadi ummi masak kari ketam.harapnya ummi boleh makan.tapi masa nak rasa masin kuah tadi, ummi rasa macam uwekkk apasal rasa tak menggambarkan bau yg sedap.macam kalau kita demam, kita nampak makanan tu ya Allah sedapnya tapi bila rasa payau subhanallah.so last2 ummi suruh walid tolong rasa.sedap je dia kata....walid kata ummi dah mula morning sickness....deep down my heart felt the same way but I'm in denial....petanda lain yg ada spt ummi cepat letih ie kul 11pm ummi akan totally flat.kalau dapat bantal memang terus berdengkur....selalunya ummi akan tunggu jugak walid siap keje ke apa tapi sejak seminggu baru2 ni kejap je baring dah 'pensan'....tapi.ummi.masih.in.denial...

sebab, simptom macamni wat ummi berharap.ummi tak suka bila berharap.lagipun bila tgk perut ummi, makin hari makin kempis.huhu ada 6 hari lagi sebelum appointment scan dgn prof.boleh je nak UPT tapi takpelah tunggu je lah.bak kata walid, "dua tahun kita boleh tunggu, ni tinggal berapa hari je lagi.sabar k...."

baiklah, ummi sabar.....................*sabar mode on*


- Posted using BlogPress from my iPhone

12 comments:

  1. sabar itu indah. once a friend told me that =)..insyaAllah ade rezeki untuk ummi..ramai yang mendoakan..hehe

    ReplyDelete
  2. betul tu ummi...
    InsyaAllah.. eyza pun doakan ummi berjaya...
    x sabar nak tau result ummi (eyza pulak yang teruja terlebih-lebih)...

    ReplyDelete
  3. amin amin amin..insyallah ummi..take care

    ReplyDelete
  4. Dear, will pray for u!! =)
    Nanti leh share citer pasal pregnancy sama2..
    =)

    ReplyDelete
  5. huuuuu jeles kat jiey hehehee

    ReplyDelete
  6. ummi...harap2 nye adela yerk...time2 cenggini jgn byk gerak sgt..eceh! pandai le nk nasihat org..fika doakan adala isi dlm rahim ummi tu..aminn...cpt2 share berita gumbira yaa :)

    ReplyDelete
  7. bestnya ummi... semoga ada berita baik yer.. doakan kami juga

    ReplyDelete
  8. InsyaAllah Ummi..sy mcm yakin yg mmg ummi mengandung. cuma yg paling penting, ummi kena jaga kesihatan btul2 k..betul kata walid, ummi dah tunggu 2 tahun, x kan beberapa hari lagi x boleh tunggu. sy doakan ummi ada rezeki kali ni. Aaminn

    ReplyDelete
  9. Salam Ummi,

    I've been waiting for the results since last week! Mummy lak tak sabar, macam Mummy lak nak pregnant! Hehehe.... Anyway, semoga Ummi berjaya. Mummy doakan Ummi pun sama-sama join the club! :)

    ReplyDelete
  10. fika, shafiha, tinie, thanks....the result is in!;p

    mummy - salam, thanks for visiting this blog...inshaallah doakan ummi smooth pregnancy :)

    ReplyDelete

for better and for worse...

Daisypath Anniversary tickers