Monday, June 13, 2016

ivf/icsi #2 - 27dp3dt

Alhamdulillah hingga ke saat ini, tiada spotting tiada bleeding. Kurang 48jam lagi ummi bakal tahu keputusan IVF kali ini. Adoi neves.

Oh patut semalam nak try cek pregnancy test. Tapi last minute masa nak beli upt tu ummi chicken out hehe. So tak jadi nak poas.
Ye la ingat nak la dpt tau result sama2 dgn walid. Lusa walid tak ikut apoinmen sobs.

Maka ummi pun kejap rasa konfiden. Kejap rasa tak konfiden. Ummi juga cuba analisa simptom pregnancy yg ada,

1. Sore boobs - takde
2. Cervical mucus discharge - banyak
3. Loya - takde
4. Fatigue - ada. Tapi sebab puasa takleh kira la huhu
5. Sembelit - dah 2/3 hari. Tapi sebab puasa takleh kira la huhu kdg sbb kurang minum air

Hmm tu je la simptom yg boleh dikenalpasti. Sukar nak dijangka especially bila terkena time bulan puasa.

Kalau ikutkan pregnancy sebelum ni, time mcmni (25dp3dt) ummi dah stat rasa loya, sore boobs juga. Hmm

So, oklah kita tunggu dan lihat sajew nampaknya. Huhu

Sekian laporan terkini ;p


- Posted using BlogPress from my iPhone

2 comments:

  1. semoga Allah kurniakan yang terbaik untuk ummi =)

    ReplyDelete
  2. X sabar jgk nk tau result umi arini... wish u all the best...

    ReplyDelete

for better and for worse...

Daisypath Anniversary tickers